Nyttige facts om cykler i Europas cykelhovedstad

Hovedstaden blev for temmelig mange år siden prist til verdens cykelcentrum, og i november 2016 så vi nok en flot statistisk perle i medierne. Man ser fra og med i dag flere cykler i hovedstaden, sammenlignet med biler og anden trafik. Det må siges at være historisk, idet du kigger på resten af den vestlige verden. Derudover ser man de oplagte ’pros’, at luftens kvalitet højnes, fordi der er færre produktion afforurening ift. hvis mange flere kørte på arbejde i motorkøretøjer. Dertil kommer at det også rimeligt trafiksikkert at være cyklist i byen, fordi vi har stier til cykler alle steder, så du er så godt som aldrig eneste cyklist, hvorfor du har minimal risici for, at bilerne ikke ser dig som cyklist. Vi minder dog om stadig holde ekstra øje med højresvingende lastbilschauffører.
Således er du sikkert selv inkarneret cyklist og har brug for en udskifting af din dame- eller herrecykel. Foruden at givetvis er din yngste blevet så gammel, at det skal have sin private børnecykel. Sikr dig at finde en cykel, der er afstemt til behovet. Derfor er det vigtigt at blive klar over, hvorvidt du kun skal transportere dig små distancer rundt i byen og muligvis vil kunne nøjes med at have en klassisk herre- og/eller damecykel i bedstemor/far-stilen, eller du kører længere afstand hen til dit job, og på dette grundlag gør bedst i at koncentrere sig om mere professionelle cykler.
Er du nået en moden alder, plages af f.eks. svage knæ eller for eksempel egentlig temmelig magelig, er en el cykel en oplagt mulighed. Her kan du gøre dig klart, hvorvidt du er mest til elcykleni sportslig model, almindelig cykel eller for eksempel mere klassiske bedstemorcykel. Sådan en type cykel er ydermere ikke forurenende, da den udnytter genopladelige batterier, som har omfattende batteritid. Du kan få en bred vifte af systemer, men modellerne med motor i centrum samt motor på forhjulene er for nylig blevet de hovedsageligt forhandlede herhjemme. Man har foruden elcykler inkl. motor på baghjulet. Cyklen med centermotor udgør den allerdyreste, men den har til gengæld i tillæg et rigtigt godt træk. Brandet er adskillige af de identiske cykelfabrikanter, der også sælger cyklerne på el. Fx Centurion og Nishiki med flere.