Min akasse blev det rigtige valg

Sidste år var det sted, hvor jeg arbejdede nødsaget til at fyre alle ansatte. Jeg stod som frygtet uden forudsigelig indtægt.

Situationen var vildt besværligt. Jeg har aldrig nogensinde været uden stabilt arbejde. Glædeligvis har jeg altid været medlem af a kasse. Det blev min redning, da jeg uden varsel blev uden arbejde.

Jeg har nogen gange tænkt, at det ikke gav mening at betale til arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo nogensinde været
jobsøgende før, men heldigivis var jeg moden nok til at fortsætte med at være indmeldt.

Da jeg uden varsel stod arbejdsløs blev det uden diskussion en stor sikkerhed.

A kassen hjalp med at finde rundt i det økonomiske og alt det andet, ligesom de assisterede at være opmærksom på potentielle jobs, fremstillesvar på jobopslag og cv. Det var reelt set nogenlunde til at gå til.

Der er ikke meget arbejde i min fagområde. Af den grund var jeg afklaret med, at jeg ville være arbejdssøgende i et stykke tid. Økonomisk ville det blive svært, men det kunne godt lykkes. Jeg havde krav på dagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse. Af den årsag var jeg forsikret rent økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke lige så meget en høj løn, men jeg kan beholde mit sommerhus, og jeg får mad på bordet. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg absolut glad over.

Der er jo en del arbejdsløsheds-kasser, og det vigtigste for mig er, at den jeg valgte er med viden inden for mit arbejdsområde. Arbejdsløsheds-kassen skal også fremstå troværdige. Gudskelov følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg kom til en håndfuld planlagte møder hos min a-kasse, og der var desuden lejlighed til at booke sig ind til lærerige kurser, hvor jeg blev en del mere oplyst om eksempelvis jobsøgning.

På et tidspunkt fik jeg et opkald fra Det faglige hus, som meddelte, at a-kassen havde et potentielt ansættelse til mig. Jeg var lykkelig.

Ugen efter var jeg til jobsamtale på stedet. Jobsamtalen forløb som forventet, og et par timer efter kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at gå ledig i fem måneder, og det er meget dejligt, at jeg i dag har en fast indtægt. Jeg er glad for min nye arbejdsplads.
Det er ikke sjovt at stå uden arbejde, og det er væsentligt betydningsfuldt at blive tilbudt den mest kompetente vejledning.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min a kasse.
At være berettiget til dagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse blev af flere årsager min sikkerhed økonomisk. På den måde var jeg sikret finansielt, og jeg var ikke på noget tidspunkt tvunget til at videresælge de objekter, der er vigtige for mig.